Presse

Udskrift af Chow Chow bladet nr. 4 september 2001

Hvem havde troet det ???

 

Efter lang tids søgen efter en langhåret chow chow tæve, ja – så blev det en rød korthåret chow han som vores hjerter faldt for, og det har vi bestemt aldrig fortrudt.

 

At vi i Basse (Aslan) fik sådan en krudtugle, som lever fuldt ud op til sit navn, det burde vi nok have forudset allerede den dag, hvor vi hentede ham hos Birgit og Lars. Det sidste der skete lige inden vi satte os i bilen for at vende tilbage til Jylland, var at Basse rullede sig i en kattelort og måtte en tur i bad – så vi fik en nyvasket og delvist våd hund  med hjem.

 

Hjemme ventede Golly og Futte vores to gamle chower, som efterhånden var blevet 8½ og 11 år, og de accepterede straks Basse som nyt medlem af familien. Specielt Golly og Basse har haft, og har stadig stor glæde af hinanden.

 

Da jeg tidligere har trænet schæferhunde, havde jeg for lang tid siden, bestemt at min næste hund skulle med til hvalpemotivation. Så kort tid efter Basses ankomst, startede vi derfor på DKK´s hvalpemotivationshold. Det var rigtig sjovt – både for Basse og jeg. Basse mødte mange forskellige hunderacer i alle størrelser, og jeg mødte nye hundefolk. Jeg fornemmede dog allerede ved første træningstime, at vores instruktør ikke forventede sig meget af en chow – men efter få gange blev hun meget klogere. Efter 12 træningstimer afsluttede vi hvalpemotivationsholdet med en prøve som bestod af 11 øvelser, hvor Basse opnåede prædikatet særdeles lovende i 9 og lovende i 2 af øvelserne, hvilket resulterede i en flot 1. præmie. Herefter var der ingen tvivl, vi skulle fortsætte på juniorholdet. Det har vi så lige afsluttet her i juni måned med endnu en prøve som bestod af tandvisning, dækøvelse, indkald, ja-nej øvelse, lineføring, slalom og ståøvelse. Vi kunne opnå 100 point – Basse fik 96 point og endnu engang en 1. præmie, derudover blev han hele holdets charmetrold.

 

Det er tydeligt, at Basse elsker at komme til træning. Han ved, at når vi køre alene af sted, uden Golly og Ivan, så skal vi til træning – og så hyler han hele vejen, indtil vi er der. Da der ikke var et videregående hold i Vejle, blev vi af DKK anbefalet at kontakte DCH. Her startede vi så i juli måned, og igen stod vi overfor en træner med mange fordomme om chow chower. Nu træner vi også frit søg, rondering, apportering og fremadsendelse, vi har også prøvet agility, dog uden spring, og det er Basse helt vild med.

 

At Basse så stadig løber med toiletpapiret, trækker i snoren når vi går tur, at han til tider kan være meget utålmodig, at han hiver vasketøjet ned at tørresnoren, at han tager alle løse genstande i haven, at han går med vores fodtøj, at han elsker at komme med til vandet - hvor han ikke går af vejen for en god svømmetur o.s.v. – ja, det er jo en helt anden historie.

 

Til sidst vil vi gerne sige tak til Birgit og Lars for en dejlig (aktiv) hund – specielt til Birgit, fordi hun ville lade en af hendes hvalpe rejse HEEELT til Jylland.

 

Mange hilsner fra

Basse og Gitte